










Olej z awokado rafinowany 250 ml Basso

Opis
Firma Basso ma swoją siedzibę we Włoszech, a dokładniej w San Michele di Serino, 40 km od Neapolu. To właśnie tam w 1904 roku dziadek obecnego właściciela, pana Fedele Basso, rozpoczął produkcję oleju.
Z meksykańskich owoców avocado został wytłoczony i rafinowany w Hiszpanii doskonały olej, który został zabutelkowany we Włoszech w firmie Basso. Olej z avocado marki Basso o pojemności 250ml jest też obecnie dostępny w Polsce.
Najlepiej spożywać go na surowo jako składnik dressingów i dodatek do różnych sałatek, makaronu czy ryżu. Ma wysoką temperaturę dymienia, co oznacza, że można go używać do gotowania, pieczenia i smażenia.
Jest raczej neutralny w smaku, co sprawia, że przygotowywane potrawy nie zmieniają swojego naturalnego smaku. Jest także doskonały do marynowania mięs i warzyw.
Olej z awokado zawiera dużą ilość kwasów jednonienasyconych oraz antyoksydantów, w tym witaminę E i luteiny niezbędnej w utrzymaniu dobrej kondycji oczu.
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | 12 |
Składniki | 100% olej z awokado (rafinowany) |
- Wartość energetyczna | 3700 kJ/900 kcal |
- Tłuszcz: | 100 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 72,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 13,4 g |
- Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 0 g |
- Sól | 0 g |
Przechowywanie | Przechowywać z dala od źródeł światła i ciepła. |
Masa netto | 250 ml |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |