Ocet winny czerwony 7% 500 ml Monari Federzoni
Opis
Ocet znany jest od starożytności jako przyprawa i środek konserwujący do mięs, ryb i jarzyn, a przyprawianie potraw octem pobudza przemianę materii. Od tysiącleci ludzie używali octu do pielęgnacji ciała, dodając go do kąpieli oczyszczająco- pobudzających. Takich kąpieli zażywała sama królowa Kleopatra.
Tradycyjny ocet winny otrzymujemy w drodze przedłużonej fermentacji wina gronowego. Zawiera on wartościowe składniki, takie jak enzymy, aminokwasy, a także potas, fosfor i magnez. Spożywanie w codziennej diecie octu winnego podnosi odporność organizmu w walce z infekcjami.
Ocet czerwony używamy do marynat, w których moczy się wołowinę, dziczyznę i jagnięcinę.
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 |
Składniki | Wino, woda, przeciwutleniacz (pirosiarczyn potasu). Zawiera siarczany. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 98 kJ/23 kcal |
- Tłuszcz: | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
- Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 0 g |
- Sól | 0,08 g |
Przechowywanie | Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 500 ml |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |