Masło Ghee klarowane 350g Manufaktura Rodziny Sadowskich
Opis
MASŁO GHEE KLAROWANE - MANUFAKTURA RODZINY SADOWSKICH!
Masło klarowane, wytwarzane w sposób tradycyjny, przez 8-12 godzin, w powolnym procesie zaczerpniętym z indyjskiej receptury. Z mleka polskich krów, pasionych na bieszczadzkich pastwiskach. Masło klarowane jest idealne do smażenia - ma wysoką temperaturę dymienia 260 stopni Celsjusza. Czy może być lepiej?
Właściwości masła klarowanego Ghee:
- ma wysoką temperaturę dymienia, co oznacza, że świetnie nadaje się do smażenia potraw - nie przypala się i nie wydziela szkodliwych substancji
- ma głęboki, śmietankowo-maślany aromat, którym delikatnie nasyca potrawę, podkreślając jej smak
- nie zawiera złego cholesterolu
- tłuszcz mleczny jest świetnym transporterem witamin, ułatwia więc ich wchłanianie
- poprawia trawienie, oczyszczając układ pokarmowy ze złogów
- wpływa pozytywnie na pracę mózgu, wzmacniając połączenia neuronowe
- doskonale działa na wzrok
- masło klarowane Ghee nie zawiera kazeiny, laktozy ani glutenu - może być spożywane przez osoby cierpiące na ich nietolerancję
- stosowane kosmetycznie nawilża skórę, wygładza ją, może być stosowany do masaży i kąpieli
Masło klarowane Ghee to inspirowany indyjską sztuką tłuszcz mleczny - 100% natury w Twojej kuchni. Najzdrowszy tłuszcz do smażenia, świetnie sprawdzający się jako dodatek do pieczenia, duszenia potraw lub jako zdrowy zastępnik tradycyjnego masła na kanapce. Z naszego doświadczenia wynika, że kto raz zaprosi masło klarowane do swojej kuchni, już nie wraca do mniej zdrowych alternatyw!
Masło klarowane ze względu na proces, w jakim zostaje przygotowane, ma długą datę ważności i nie musi być przechowywane w lodówce. Zawsze miękkie, kremowe masło w Twojej kuchni!
Nasz sposób na masło klarowane: dodaj łyżeczkę masła klarowanego i odrobinę oleju kokosowego do świeżo zaparzonej kawy. Przygotowany napój zmiksuj do wytworzenia się pianki. Przygotujesz w ten sposób napój zwany “bulletproof coffee”, który doda Ci energii!
Dane techniczne
Składniki | tłuszcz mleczny 100% |
Przechowywanie | Najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. |
Masa netto | 350 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |