Produkt dnia
Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony 250 ml SoWell
Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony 250 ml SoWell
23,35 zł 21,99 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Makaron Kokardka mała Tripolini 500 g Corticella

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2-3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,50 zł 5.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Corticella
Kod produktu: CORTI-MAK-017

Opis

Corticella to marka włoskich makaronów, które zaczęto produkować w latach 60-tych ubiegłego stulecia. Obecnie należy ona do europejskiej grupy Newlat - właściciela także paru innych znanych włoskich marek makaronów.

Tradycja włoskiego smaku, szeroki asortyment, wysoka jakość i konkurencyjna cena, to główne cechy makaronów Corticella, produkowanych w 100% z semoliny- twardej mąki z pszenicy durum. Makaron  to podstawowy składnik codziennego menu każdego Włocha. We Włoszech znanych jest ponad 300 rodzajów makaronów, zróżnicowanych głównie pod względem kształtu. Najpopularniejszy w Italii i na świecie jest makaron spaghetti. W marce Corticella mamy do wyboru zarówno klasyczne spaghetti jak i spaghetti bucatini (długa cienka rurka z dziurką w środku).

Kształt makaronu odgrywa główną rolę w harmonijnym łączeniu z różnymi sosami. Makarony długie, takie jak spaghetti, łączy się z sosami płynnymi lub półpłynnymi. Dziurka w spaghetti bucatini ma za zadanie dopuścić płynny sos do środka makaronu. Krótkie makarony, takie jak świder, rurka czy kokardka, dobrze łączą się z sosami gęstymi i zawiesistymi.

Cienkie makarony i ich drobne formy stosujemy w rzadkich zupach i zupach warzywnych (np. nitka, nitka gniazda, ryżowy, gwiazdka).

Do zup zawiesistych, gęstych częściej dodajemy większe, krótkie formy (np. penne- rurka, fussili- świder, gnocchi- muszla, eliche- spirala). Natomiast wszystkie krótkie formy, w szczególności te bardziej fantazyjne, używamy do przygotowywania zapiekanek i sałatek makaronowych.

Dość powszechne jest pojęcie, że makaron tuczy. Dietetycy jednak temu zaprzeczają, podkreślając, że tuczące są głównie zawiesiste ciężkie sosy. Włoska pasta jest najczęściej przygotowywana na bazie lekkich sosów pomidorowych, jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Ponadto makaron ugotowany „al dente” (tylko makaron z semoliny można tak ugotować), na długo zaspokaja głód, dzięki temu ma właściwości dietetyczne.

 

Dane techniczne

Informacja dla klientów hurtowych ilość w opakowaniu zbiorczym: 24
Składniki 100% mąka z pszenicy durum, woda.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Masa netto 500 g
Dystrybutor Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl
Kraj pochodzenia Włochy

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium