Karczochy z ziołami po neapolitańsku 180 g Le Pepe
Opis
Le Pepe Linia włoska (pesto alla genovese, pesto z suszonych pomidorów, pesto z karczochów, sos do aglio, olio e peperoncino, suszone pomidory w zalewie, karczochy w zalewie z ziołami po neapolitańsku) to sześć wyśmienitych propozycji przetworów warzywnych inspirowanych klasykami kuchni włoskiej produkowanych we Włoszech ze składników najwyższej jakości i o autentycznym smaku.
Słynne zielone, bazyliowe pesto pochodzące z serca Ligurii, czy pesto z suszonych pomidorów pochodzące z Sycylii to idealna propozycja na szybki obiad, albo smarowidło do pieczywa. Na pierwszym miejscu w ich składzie znajdziemy włoską bazylię, albo odpowiednio suszone pomidory, ale to dodatek aromatycznych włoskich, długo dojrzewających, twardych serów sprawia, że oba sosy nie mają sobie równych. Wśród trzech propozycji na pesto znajduję się też całkowicie wegańskie pesto z karczochów, które, być może, nie cieszy się taką samą popularnością, ale na pewno zasługuje na tyle samo uznania. Subtelne i wyrafinowane w smaku stworzone z prostych składników jest idealną propozycją dla wszystkich smakoszy karczochów i nie tylko. Połączenie pesto z karczochów marki Le Pepe ze świeżym, chrupiącym pieczywem to mariaż idealny, ale sprawdzi się też świetnie w wielu innych wytrawnych przepisach.
Aglio, olio e peperoncino to danie będące dowodem na stwierdzenie, że czasem prostota w kuchni to najsmaczniejsze rozwiązanie, a nasz gotowy sos dodatkowo ułatwia wykonanie tego banalnie prostego przepisu, ale pomysłów na jego wykorzystanie jest znacznie więcej.
Karczochy i pomidory suszone marki Le Pepe w aromatycznych czosnkowo-ziołowych zalewach to propozycje, których nie trzeba przedstawiać. Stały element wielu kuchni z basenu Morza Śródziemnego, które szturmem podbiły podniebienia całego świata, są idealnym, zdrowym i oczywiście wyśmienitym uzupełnieniem każdej diety.
Spróbuj i znajdź swojego ulubieńca!
Karczochy z ziołami po neapolitańsku 180g Le Pepe
Le Pepe Karczochy po neapolitańsku to kawałki delikatnych karczochów pływających w aromatycznej octowo-olejowej zalewie z dodatkiem czosnku, ziół i ostrej papryki. Karczochy są jadalnym kwiatem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich, które zyskały ogromną popularność na całym świecie dzięki swoim niezaprzeczalnym walorom smakowym i niesamowitym właściwościom prozdrowotnym.
Zawierają substancję o nazwie cynaryna, która pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi oraz pomaga zapobiegać zmianom miażdżycowym. Są polecane dla osób na diecie ze względu na niską kaloryczność oraz osobom chorującym na cukrzycę. Są również powszechnie stosowane wspomagająco u osób cierpiących na choroby układu trawiennego. Stanowią bogate źródło wielu antyoksydantów, witamin i minerałów. Z pewnością warto wprowadzić je do swojej diety.
Karczochy marki Le Pepe produkowane są we Włoszech co świadczy o ich nienagannej jakości. Sprawdzą się idealnie jako zwieńczenie śródziemnomorskiej sałatki, składnik białych sosów do włoskiej pasty albo jako samodzielna przekąska na desce serów w akompaniamencie chrupiącego pieczywa.
Czysty skład, bez konserwantów!
Składniki: karczochy, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, przyprawy w zmiennych proporcjach (czosnek, ostra papryka, pietruszka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.
Dane techniczne
Składniki | karczochy, olej słonecznikowy, ocet winny, sól, przyprawy w zmiennych proporcjach (czosnek, ostra papryka, pietruszka), |
Składniki c.d. | regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | . |
- Wartość energetyczna | 406 kJ/98 kcal |
- Tłuszcz: | 7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
- Węglowodany: | 6,3 g |
- w tym cukry | 1,7 g |
- Białko | 2,6 g |
- Sól | 1,7 g |
- Błonnik | 4,4 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce do 3 dni. |
Masa netto | 180 g/po odsączeniu: 125 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |