Jabłkowe ciasteczka z pestkami dyni, słonecznikiem i gryką bez cukru 120g Frank&Oli
Opis
Ciastka wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, jabłkowe z pestkami dyni, słonecznika i gryką Frank&Oli! Bez dodatku cukru!
Warto złapać równowagę i sięgnąć po to, co wartościowe! Pyszne jabłkowe ciasteczka to świetna przekąska na każdą okazję, dodatkowo bogata w naturalną witaminę E, oraz minerały takie jak magnez fosfor i żelazo.
Co dobrego kryje się w 100g ciasteczek Frank&Oli?
- Potas - 14 mg (116%** RWS*)
- Żelazo - 2,7 mg (19%**)
- Magnez - 216 mg (58%**)
- Potas - 397 mg (20%**)
- Fosfor - 500 mg (71%**)
- Wapń - 55,4 mg (7%**)
- Kwasy tłuszczowe Omega-3 - 0,5 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
** % dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych).
Dane techniczne
Składniki | jabłko 25%, słonecznik 23%, substancja słodząca: maltitol, pestki dyni 3%, błonnik z korzenia cykorii, olej rzepakowy, gryka ekspandowana 5%, mąka gryczana 4%, emulgator: lecytyny ( z rzepaku), cynamon 0,6%, aromat naturalny. |
Alergeny | Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, orzechy i sezam. |
- Wartość energetyczna | 2140 kJ/514 kcal |
- Tłuszcz: | 34 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | Omega-3 w 100 g: 0,5 g |
- Węglowodany: | 39 g |
- w tym cukry | 6,4 g |
- Białko | 11 g |
- Sól | 0,05g |
- Błonnik | 5,8 g |
Przechowywanie | Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 120 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |