Hiszpańskie oliwki zielone z anchois z morza Kantabryjskiego w puszce 350 g Artes De Jolca
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Firma JOLCA zlokalizowana w samym sercu hiszpańskiej Andaluzji, Sewilli, od ponad 60 lat zajmuje się produkcją najwyższej jakości oliwek stołowych. Oliwki używane do produkcji każdego opakowania pochodzą tylko od lokalnych dostawców z regionu Andaluzji, który słynie z przepięknych gajów oliwnych.
Oliwki marki JOLCA wyróżniają się doskonałością w swojej kategorii, ponieważ uprawiane są na poziomie umiejętności i wiedzy, którą mogą posiąść tylko prawdziwi mistrzowie. Każda faza tego starannego procesu ukierunkowana jest na osiągnięcie maksymalnej jakości, a to można osiągnąć tylko dzięki doświadczeniu wprawionych hodowców. Jakość produktów jest utrzymywana dzięki ciągłemu procesowi innowacji, który niezmiennie prowadzi markę ku przyszłości, nie porzucając nigdy korzeni i kluczowych tradycji.
Niezależnie od upływu czasu JOLCA stawia zawsze ten sam cel: smak i jakość, cechy, które definiują markę i sprawiają, że ich produkty są doceniane na całym świecie. Oliwki marki JOLCA eksportowane są do większości krajów europejskich, ale są także obecne w obu Amerykach, Azji i Afryce. W ofercie naszego sklepu dostępne są głównie przetwory z dwóch odmian oliwek: Manzanilla de Sevilla i Gordal Sevillana.
Oliwki są owocami przepięknych, zimozielonych i długowiecznych drzewek oliwnych, które są charakterystycznym elementem krajobrazu krajów basenu Morza Śródziemnego. Z tych właśnie owoców pozyskuje się płynne, śródziemnomorskie złoto, którym jest oliwa z oliwek. Oliwki, które przeznaczone są do spożycia po uprzednim zamarynowaniu, określa się mianem oliwek stołowych, będących smacznym i zdrowym dodatkiem do żywności.
Owoce drzew oliwnych bogate są w wiele witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Wśród witamin zawartych w oliwkach na pierwszy plan wysuwa się rozpuszczalna w tłuszczach witamina E, która posiada zdolność neutralizowania wolnych rodników w tkance tłuszczowej. Oliwki zawierają również niewielkie ilości selenu i cynku, a oliwki czarne zwierają pokaźne ilości żelaza. Oliwki wykazują działanie przeciwmiażdżycowe oraz przeciwnowotworowe z uwagi na wysoką zawartość antyoksydantów.
---------------------------------
JOLCA linia nadziewanych oliwek marynowanych w puszkach PREMIUM (Oliwki zielone w wermucie, Oliwki zielone z papryczkami Piquillo, Oliwki zielone z anchois z Morza Kantabryjskiego) to propozycje dla prawdziwych koneserów i smakoszy oliwek. Połączenia skomponowane z dbałością o każdy szczegół z luksusowymi dodatkami. Oliwki marynowane w puszkach w porównaniu do oliwek marynowanych w szkle, czy plastikowych paczkach, charakteryzują się lepszą, bardziej pożądaną, zbitą konsystencją. Są też całkowicie odporne na szkodliwe dla oliwek i oliwy działanie promieni słonecznych. Idealne jak składnik przystawek na imprezie, jako wykwintna samodzielna przekąska, czy jako dodatek do niebanalnych sałatek. Spróbuj i wybierz swojego ulubieńca!
Hiszpańskie oliwki zielone z anchois z morza Kantabryjskiego w puszce 350 g Artes De Jolca
JOLCA Oliwki zielone z anchois z Morza Kantabryjskiego to połączenie o niedościgłej jakości. Anchois pochodzące z Morza Kantabryjskiego (południowa część Zatoki Biskajskiej) są absolutnie bezkonkurencyjne w swojej kategorii. W tym wyjątkowym obszarze Zatoki Biskajskiej zimne wody z północy łączą się z tropikalnymi prądami z południa stwarzając idealne warunki dla rozwoju wielu gatunków ryb i stworzeń morskich. Wysoka zawartość tlenu i składników odżywczych w wodach Morza Kantabryjskiego sprawia, że sardele żyjące na tym obszarze wyrastają na niezwykle dorodne, tłuste i smaczne ryby.
Wiele organizacji ekologicznych poleca spożywanie anchois pochodzących z tamtego regionu, ze względu na stosowanie mało inwazyjnych sieci i metod połowów. Idealna propozycja dla prawdziwych wielbicieli rybnych rarytasów.
Dane techniczne
Składniki | Woda, zielone oliwki (Manzanilla Fina), rozdrobnione anchois 6% ( ryby sardele, alginian sodu), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu), sól, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas mlekowy), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy). |
Składniki c.d. | Zawiera ryby (sardele). |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 641 kJ/156 kcal |
- Tłuszcz: | 16,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g |
- Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 1,3 g |
- Sól | 3,7 g |
- Błonnik | 2,5 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Masa netto | 350 g/ po odsączeniu: 150 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |