Gryczane ciasteczka z dynią i jabłkiem bez GMO 120g Frank&Oli
Opis
Ciastka wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bez GMO gryczane z dodatkiem dyni i jabłka Frank&Oli!
Warto złapać równowagę i sięgnąć po to, co wartościowe! Pyszne gryczane ciasteczka to świetna przekąska na każdą okazję, dodatkowo bogata w naturalną witaminę E, oraz minerały takie jak magnez fosfor i żelazo.
Co dobrego kryje się w 100g ciasteczek Frank&Oli?
- Potas - 14 mg (116%** RWS*)
- Żelazo - 2,7 mg (19%**)
- Magnez - 216 mg (58%**)
- Potas - 397 mg (20%**)
- Fosfor - 500 mg (71%**)
- Wapń - 55,4 mg (7%**)
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
** % dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych).
Dane techniczne
Składniki | słonecznik 24%, pestki dyni 20%, cukier trzcinowy nierafinowany, gryka ekspandowana 8%, syrop ryżowy, olej rzepakowy, mąka gryczana, lecytyna rzepakowa, jabłko 2%, cynamon 0,6%, aromat naturalny, kwasek cytrynowy. |
Alergeny | Produkt może zawierać orzechy, soję, sezam. |
- Wartość energetyczna | 2248 kJ/540 kcal |
- Tłuszcz: | 36 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5 g |
- Węglowodany: | 45 g |
- w tym cukry | 22 g |
- Białko | 13 g |
- Sól | 0,02 g |
- Błonnik | 7 g |
Przechowywanie | Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 120 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |