Fasola biała hiszpańska Jaś 400 g Metelliana
Opis
Pancrazio, to wiodący włoski producent przetworów pomidorowych i różnych odmian fasoli. Firma została założona w 1930 r. przez Annibale Pancrazio i do dnia dzisiejszego kierowana jest przez tę samą rodzinę. W rejonie Campanii, na południu Włoch dojrzewają pomidory, z których produkowane są przetwory w marce Metteliana.
Włoski producent przetworów pomidorowych ma w swojej ofercie także bogaty wybór fasoli gotowych do spożycia, ciecierzycę, soczewicę oraz soję.
Fasole to bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika - tak potrzebnego w procesie trawienia. Fasola zawiera lecytynę, która wzmacnia tkankę nerwową i mózg, poprawia koncentrację i zapamiętywanie. Wspomaga także przyswajanie witamin i wpływa na metabolizm tłuszczu.
Fasola dostarcza witaminy z grupy B oraz minerały, takie, jak potas, magnez, wapń, fosfor i żelazo. Spożywanie fasoli zalecane jest osobom z chorobą niedokrwienną serca, w profilaktyce osteoporozy i chorób nowotworowych. Ze względów dietetycznych i zdrowotnych fasole cenione są szczególnie w diecie wegetariańskiej, a to z uwagi na dużą zawartość białka, nawet do 30%. Wegetarianie najbardziej cenią sobie soję, ale wszystkie inne odmiany fasoli są także często używane. Fasole są również bardzo cenione w diecie bezglutenowej. To doskonały, sycący składnik wielu dań.
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | ilość w opakowaniu zbiorczym: 12 |
Składniki | fasola biała hiszpańska „Jaś”, woda, sól. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 288kj / 69kcal |
- Tłuszcz: | 0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,01 g |
- Węglowodany: | 8,4 g |
- w tym cukry | 0,8 g |
- Białko | 4,7 g |
- Sól | 0,5 g |
- Błonnik | 6,0 g |
Przechowywanie | po otwarciu przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni |
Masa netto | 400 g/po odsączeniu: 240 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |