







Czekoladka mleczna o zmniejszonej ilości kalorii (-35%) z orzechami laskowymi i makadamia bez dodatku cukrów (100 kalorii) 26 g Red

Opis
Poznaj nową generację czekolad! Zmniejszyliśmy liczbę kalorii i zawartość tłuszczu! Koniec z wyrzutami sumienia! Oddaj się nieskrępowanej przyjemności jedzenia czekolady!
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i makadamia bez dodatku cukru!
35% mniej kalorii i 32% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą czekoladą mleczną z orzechami!
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | Ilość w opakowaniu zbiorczym: 24 |
Składniki | Miazga kakaowa, substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca (polidekstroza); tłuszcz kakaowy; miazga kakaowa; mleko pełne w proszku; mleko odtłuszczone w proszku; kawałki orzechów laskowych 2%; tłuszcz mleczny; |
Składniki c.d. | kawałki orzechów makadamia 1%; emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromaty; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. |
Składniki c.d.. | Masa kakaowa minimum 25%. 35% mniej kalorii i 32% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą czekoladą mleczną z orzechami. |
Alergeny | Może zawierać orzeszki ziemne. Mleko, orzechy laskowe, orzechy makadamia, soja. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | . |
- Wartość energetyczna | 1604 kJ/383 kcal |
- Tłuszcz: | 28 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
- Węglowodany: | 41 g |
- w tym cukry | 10 g, poliole 29 g |
- Białko | 8 g |
- Sól | 0,33 g |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C |
Masa netto | 26 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Łotwa |