







Czekolada extra gorzka 60% kakao o zmniejszonej ilości kalorii (-40%), bez dodatku cukrów 100 g Red

Opis
Poznaj nową generację czekolad! Zmniejszyliśmy liczbę kalorii i zawartość tłuszczu! Koniec z wyrzutami sumienia! Oddaj się nieskrępowanej przyjemności jedzenia czekolady!
Została stworzona przez najlepszych europejskich Mistrzów Czekolady. Czekolada RED Delight, Delicious&Light to pierwsze na świecie czekolady zawierające od 35% do 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania użyte są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrol i maltitol. Czekolady i praliny RED Delight, Delicious&Light zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary, jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.
Czekolada extra gorzka 60% kakao bez dodatku cukru!
40% mniej kalorii i 33% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą ciemną czekoladą.
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Dane techniczne
Informacja dla klientów hurtowych | Ilość w opakowaniu zbiorczym: 20 |
Składniki | Miazga kakaowa; substancja słodząca (erytrytol); kakao w proszku; substancja wypełniająca (polidekstroza); tłuszcz kakaowy; emulgatory: lecytyny (soja), E476; aromaty; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe. Masa kakaowa minimum 60%. |
Składniki c.d.. | 40% mniej kalorii i 33% mniej tłuszczu w porównaniu ze zwykłą ciemną czekoladą. |
Alergeny | Może zawierać: mleko, orzeszki ziemne, migdały, orzechy makadamia, orzechy laskowe i orzechy nerkowca. Soja |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | . |
- Wartość energetyczna | 1449 kJ/346 kcal |
- Tłuszcz: | 29 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
- Węglowodany: | 34 g |
- w tym cukry | 0,7 g, poliole 29 g |
- Białko | 8,7 g |
- Sól | 0,03 g |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10°C - 21°C |
Masa netto | 100 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Łotwa |