Brownie proteinowe miękkie ciasteczko Czekolada + Orzechy nerkowaca 50g Frank&Oli
Opis
Czekoladowe miękkie ciasteczko proteinowe Brownie z czekoladą i orzechami nerkowca Frank&Oli!
Co dobrego kryje się w ciasteczku Frank&Oli?
- wysoka zawartość białka
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- bogate źródło naturalnego magnezu i żelaza
- bez glutenu
ZAWARTOŚĆ MAGNEZU: 9,0 mg (64 %*)/ZAWARTOŚĆ ŻELAZA: 123 mg (33 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal )
Dane techniczne
Składniki | błonnik z korzenia cykorii, koncentrat białka serwatkowego (z mleka) zawierający 80% białka (WPC 80) 15%, kakao 11%, czekolada 11% (miazga kakaowa, cukier trzcinowy nierafinowany, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny z rzepaku), |
Składniki c.d. | pasta z orzeszków arachidowych, orzechy nerkowca 8 %, cukier trzcinowy nierafinowany, bezglutenowe płatki owsiane, olej rzepakowy, naturalny aromat, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; sól himalajska. |
Alergeny | Orzechy nerkowca, arachidowe, owies. Produkt może zawierać sezam i inne orzechy. |
- Wartość energetyczna | 1792 kJ/431 kcal |
- Tłuszcz: | 23 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,3 g |
- Węglowodany: | 29 g |
- w tym cukry | 25 g |
- Białko | 18 g |
- Sól | 0,68 g |
- Błonnik | 21 g |
Przechowywanie | Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. |
Masa netto | 50 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |