Hiszpańskie oliwki zielone z cytryną w puszce 300 g Jolca
Opis
Firma JOLCA zlokalizowana w samym sercu hiszpańskiej Andaluzji, Sewilli, od ponad 60 lat zajmuje się produkcją najwyższej jakości oliwek stołowych. Oliwki używane do produkcji każdego opakowania pochodzą tylko od lokalnych dostawców z regionu Andaluzji, który słynie z przepięknych gajów oliwnych.
Oliwki marki JOLCA wyróżniają się doskonałością w swojej kategorii, ponieważ uprawiane są na poziomie umiejętności i wiedzy, którą mogą posiąść tylko prawdziwi mistrzowie. Każda faza tego starannego procesu ukierunkowana jest na osiągnięcie maksymalnej jakości, a to można osiągnąć tylko dzięki doświadczeniu wprawionych hodowców. Jakość produktów jest utrzymywana dzięki ciągłemu procesowi innowacji, który niezmiennie prowadzi markę ku przyszłości, nie porzucając nigdy korzeni i kluczowych tradycji.
Niezależnie od upływu czasu JOLCA stawia zawsze ten sam cel: smak i jakość, cechy, które definiują markę i sprawiają, że ich produkty są doceniane na całym świecie. Oliwki marki JOLCA eksportowane są do większości krajów europejskich, ale są także obecne w obu Amerykach, Azji i Afryce. W ofercie naszego sklepu dostępne są głównie przetwory z dwóch odmian oliwek: Manzanilla de Sevilla i Gordal Sevillana.
Oliwki są owocami przepięknych, zimozielonych i długowiecznych drzewek oliwnych, które są charakterystycznym elementem krajobrazu krajów basenu Morza Śródziemnego. Z tych właśnie owoców pozyskuje się płynne, śródziemnomorskie złoto, którym jest oliwa z oliwek. Oliwki, które przeznaczone są do spożycia po uprzednim zamarynowaniu, określa się mianem oliwek stołowych, będących smacznym i zdrowym dodatkiem do żywności.
Owoce drzew oliwnych bogate są w wiele witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Wśród witamin zawartych w oliwkach na pierwszy plan wysuwa się rozpuszczalna w tłuszczach witamina E, która posiada zdolność neutralizowania wolnych rodników w tkance tłuszczowej. Oliwki zawierają również niewielkie ilości selenu i cynku, a oliwki czarne zwierają pokaźne ilości żelaza. Oliwki wykazują działanie przeciwmiażdżycowe oraz przeciwnowotworowe z uwagi na wysoką zawartość antyoksydantów.
Aceituna Manzanilla de Sevilla to znana odmiana hiszpańskich oliwek, uprawiana głównie w andaluzyjskim mieście Sewilla. Często wykorzystuje się je jako oliwki stołowe, ale ze względu na dużą zawartość oliwy można je również wykorzystać do produkcji oliwy z oliwek. Słowo manzanillo, oznaczające po hiszpańsku małe jabłko, odnosi się do regularnego, kulistego kształtu tych oliwek, przypominającego jabłko. Aceituna Manzanilla de Sevilla ma dobrze zbalansowany, delikatny, gorzko-słony smak i może być spożywana zarówno w stanie zielonym, jak i czarnym (dojrzałym). Oliwki Manzanilla można konserwować w solance lub marynować – często są one drylowane i faszerowane.
JOLCA linia nadziewanych, zielonych oliwek marynowanych (odmiana Manzanilla) i oliwek czarnych (odmiana Cacerena) w puszkach:
Oliwki zielone z papryką jalapeno
Oliwki zielone z anchois
Oliwki zielone z cytryną
Oliwki zielone z szynką Jamon
Oliwki zielone z łososiem
Oliwki zielone z migdałem
Oliwki zielone z tuńczykiem
Oliwki zielone z serem pleśniowym
Oliwki zielone z papryką Habanero
Oliwki zielone z Chorizo
Oliwki zielone z papryką Pimiento
Oliwki czarne bez pestek
- stworzona została przede wszystkim z myślą o bezpośrednim spożyciu.
Oliwki marynowane w puszkach w porównaniu do oliwek marynowanych w szkle, czy plastikowych paczkach, charakteryzują się lepszą, bardziej pożądaną, zbitą konsystencją. Są też całkowicie odporne na szkodliwe dla oliwek i oliwy działanie promieni słonecznych. Sprawdzą się idealnie jako składnik deski serów w towarzystwie orzechów, mięs i chrupiącego pieczywa, będą również idealnym dodatkiem do niebanalnych sałatek inspirowanych śródziemnomorskimi przepisami. Oliwki z cytryną i papryką jalapeno świetnie podkręcą również smak wielu koktajli.
Hiszpańskie oliwki zielone z cytryną w puszce 300 g Jolca
Dane techniczne
Składniki | woda, oliwki zielone (Manzanilla Fina), nadzienie cytrynowe 6% (cytryna, stabilizator - alginian sodu, aromat naturalny), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy i mlekowy), |
Składniki c.d. | wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy). Produkt pasteryzowany. Produkt może zawierać pestki i/lub fragmenty pestek. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | |
- Wartość energetyczna | 597 kJ/145 kcal |
- Tłuszcz: | 15 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3 g |
- Węglowodany: | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 1 g |
- Sól | 3,7 g |
- Błonnik | 2,6 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Masa netto | 300 g/po odsączeniu: 130 g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |