Guma guar błonnik 200g Coco Farm
Opis
Guma guar błonnik 200g Coco Farm
Błonnik z nasion rośliny guar. Wiąże, zagęszcza i żeluje!
Guma guar informacje ogóle i zastosowanie w kuchni:
Guma guar to naturalny błonnik pozyskiwany z nasion rosliny guar, uprawianej głównie w Indiach oraz Pakistanie. Roślina ta należy do rodziny bobowatych, tak jak ciecierzyca czy bób. Pozyskiwany z jej nasion błonnikk jest często wykorzystywany w przemyśle spożywczym jako naturalny zagęstnik, czy substancja żelująca. Z dodatkiem gumy guar przygotujesz m.in. niskoweglowodanowe dżemy i wypieki.
Guma guar zastosowanie w diecie i wartości odżywcze:
Błonnik z rośliny guar może być włączony do każdej diety, szczególnie sprawdzi się w diecie diabetycznej i cukrzycowej oraz dietach niskowęglowodanowych jak keto i lchf. Ze względu na to, że jest to rodzaj błonnika rozpuszczalnego, guma guar wykazuje szereg pozytywnych właściwości m.in. poprawia patrystykę jelit.
Składniki: guma guar 100 %
Dane techniczne
Składniki | guma guar 100 % |
Alergeny | Może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, łubin. |
Wartość odżywcza w 100 ml/g | 100g |
- Wartość energetyczna | 1465 kJ/ 350 kcal |
- Tłuszcz: | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
- Węglowodany: | 5 g |
- w tym cukry | 0 g |
- Białko | 5 g |
- Sól | 0,08 g |
- Błonnik | 82 g |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Masa netto | 200g |
Dystrybutor | Italmex Sp. z o.o., Macierzysz, ul. Sławęcińska 10, 05-850 Ożarów Mazowiecki, www.italmex.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |