Wypróbuj mój przepis na prażoną ciecierzyce METELLIANA. Jest to świetna zdrowa przekąska (np. zamiast chipsów przed telewizorem), możesz jej również użyć jako dodatek do sałatek.
SKŁADNIKI:
2 puszki ciecierzycy METELLIANA
2 łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGINE
1 łyżeczka soli morskiej CUOR DI MARE
2 łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki ostrej papryki
PRZYGOTOWANIE:
1. Odcedź ciecierzycę METELLIANA z zalewy i przełóż do miseczki, dodaj oliwę BASSO EXTRA VERGINE, sól morską CUOR DI MARE, kurkumę i ostrą paprykę.
2. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170C i piecz przez 40 minut. (ciecierzyce zamieszaj podczas pieczenie co najmniej ze 3 razy).
SMACZNEGO!