
SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby):
200g spaghetti z kukurydzy SAM MILLS
100ml oliwy BASSO SANSA
sól morska CUOR DI MARE
2szt dojrzałych awokado
70g orzechów nerkowca
sok z połowy cytryny
2-3 ząbki czosnku
świeżo mielony pieprz
garść świeżej bazylii
PRZYGOTOWANIE:
1. Do osolonego wrzątku, wrzuć 200g spaghetti z kukurydzy SAM MILLS i gotuj przez 9 minut. Odcedź na sito.
2. Orzechy nerkowca pokrój na większe kawałki i spraż na suchej patelni.
3. Awokado obierz ze skóry, usuń pestkę i pokrój na drobne kawałki, czosnek drobno posiekaj.
4. Na rozgrzaną patelnie wlej ok 30ml oliwy BASSO SANSA i podsmaż lekko czosnek. Dorzuć pokrojone awokado.
5. Całość razem podsmaż by awokado zmiękło, dorzuć garść siekanej bazylii i dopraw solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i wyciśniętym sokiem z połowy cytryny.
6. Całość zblenduj na gładko.
7. Gotową pasę z awokado wymieszaj z ugotowanym wcześniej makaronem spaghetti z kukurydzy SAM MILLS i posyp prażonymi orzechami.
SMACZNEGO!