Spaghetti frutti di mare
Spaghetti frutti di mare

 SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby):

 

PRZYGOTOWANIE: 

1. Makaron spaghetti CORTICELLA No.4 wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj przez ok. 10 minut. Odcedź na sito.

2. Na rozgrzaną patelnie wlej ok. 70ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Następnie dorzuć pokrojone w plasterki 3-4 ząbki czosnku i gdy się lekko zarumienią dodaj (ODMROŻONE) owoce morza. Podsmaż chwile razem, aż woda odparuje.

  

 

3. Dodaj łyżeczkę słodkiej papryki i wlej 690g przecieru pomidorowego METELLIANA. Gotuj wszystko razem, odparowując lekko zawartość.

4. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z połowy limonki.

5. Na sam koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki i ugotowany wcześniej makaron spaghetti CORTICELLA No.4, wymieszaj razem.

6. Gotowe danie podawaj z cząstką limonki bądź cytryny.

  

SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium