Pieczone piersi z kurczaka z pesto i mozzarellą
Pieczone piersi z kurczaka z pesto i mozzarellą

SKŁADNIKI (przepis na 4 osoby):

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Umyj i oczyść piersi z kurczaka, następnie przekrój je po długości na pół (nie docinając do końca), przesól delikatnie sola morską CUOR DI MARE  i natrzyj pesto z bazylii LE PEPE. Odłóż do lodówki na co najmniej 30 minut.

 

2. Pomidora i mozzarellę pokrój w plastry o grubości 0,5cm.

3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ułóż zamarynowaną pierś z kurczaka, a na jej wierzchu połóż po 2-3 plasterki pomidora i sera mozzarella.

 

4. Skrop delikatnie olejem z ryżu BASSO i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180C i piecz ok 30 minut.

5. Gotowe danie podawaj z mixem sałat i purre ziemniaczanym.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium