SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby):
1 opakowanie Vege burgera smak Włoski SOWELL
2 łyżki oleju z ryżu BASSO
2-3 łyżki sosu Lutenica LE PEPE
1 czerwona cebula
3-4 liście sałaty lodowej
2 bułki
PRZYGOTOWANIE:
1. Zawartość opakowania Vege burgera smak Włoski SOWELL przesyp do miski i zalej 230ml gorącej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
2. Uzyskaną masę podziel na dwie części, a następnie uformuj z nich burgery o grubości ok. 1,5 cm.
3. Na rozgrzaną patelnie wlej olej z ryżu BASSO i smaż burgery na rumiano z każdej ze stron.
4. Bułki* przekrój na pół, ułóż na nich liście sałaty lodowej, posmaruj sosem Lutenica LE PEPE, połóż usmażonego burgera i rozsyp pokrojoną w plasterki czerwoną cebulę. Przykryj drugą połową bułki.
* bułki dobrze jest zapiec w piekarniku lub podgrzać na grillu
SMACZNEGO!