Pizza pepperoni
Pizza pepperoni

  SKŁADNIKI (porcja na dwie pizzy o średnicy 25cm):

250g mąki PIVETTI Pizza&Focaccia

2 łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGIE

2 saszetki sosu pomidorowego Arrabbiata EASY MONTALI

10 ostrych papryczek LE PEPE

20 plasterków pepperoni

25g drożdży

1 łyżeczka soli morskiej CUOR DI MARE

1 łyżeczka cukru

300g mozarelli w kulce


 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do 150ml letniej wody dodaj 25g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw na 10 min.

2. Do wysokiej miski przesiej przez sito 250g mąki PIVETTI Pizza&Focaccia i wymieszaj z łyżeczką soli CUOR DI MARE.

3. Wlej przygotowany wcześniej rozczyn i sukcesywnie zagniataj przez ok. 3-4 min. Pod koniec dodaj dwie łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGIE.

4. Tak przygotowaną masę przełóż na stolnicę i zagniataj przez ok 10 min. (jeżeli jest taka potrzeba podsyp lekko mąką). Przykryj ściereczką i odstaw na ok. godzinę do wyrośnięcia.

5. Gotowe ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na cienki placek (ok 0,5cm) w kształt okręgu. Przełóż na blaszkę do pieczenia.

6. Nałóż 2 saszetki sosu pomidorowego Arrabbiata EASY MONTALI. Rozłóż pokrojony w cienkie plastry ser mozarella, kiełbasę pepperoni i ostre papryczki LE PEPE.

 

 

7. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 220C.

 

 SMACZNEGO!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium