Promocje
Gorgy's Krem owocowy Granat i Malina z Chia 220g
Gorgy's Krem owocowy Granat i Malina z Chia 220g
11,50 zł 3,49 zł
szt.
Gorgy's Krem owocowy Owoce jagodowe z Chia 220g
Gorgy's Krem owocowy Owoce jagodowe z Chia 220g
11,50 zł 3,49 zł
szt.
Gorgy's Krem owocowy Płatki róży z Chia 220g
Gorgy's Krem owocowy Płatki róży z Chia 220g
11,50 zł 3,49 zł
szt.
Gorgy's Krem owocowy Pomarańcza i Imbir z Chia 220g
Gorgy's Krem owocowy Pomarańcza i Imbir z Chia 220g
11,50 zł 3,49 zł
szt.
Grecki krem figowy 140 g Nefeli
Grecki krem figowy 140 g Nefeli
8,90 zł 5,79 zł
szt.
Grecki miód naturalny kasztanowy 270g Nefeli
Grecki miód naturalny kasztanowy 270g Nefeli
29,90 zł 19,99 zł
szt.
Grecki miód naturalny tymiankowy 270g Nefeli
Grecki miód naturalny tymiankowy 270g Nefeli
29,90 zł 19,99 zł
szt.
Le Pepe Pesto z karczochów 190 g
Le Pepe Pesto z karczochów 190 g
14,25 zł 6,99 zł
szt.
Makaron Muszla Conchiglie 500 g Corticella
Makaron Muszla Conchiglie 500 g Corticella
6,25 zł 3,79 zł
szt.
Makaron Spaghetti Bucatini 500 g Divella
Makaron Spaghetti Bucatini 500 g Divella
5,50 zł 3,29 zł
szt.
Ocet balsamiczny z Modeny 6% 250 ml Monari Federzoni
Ocet balsamiczny z Modeny 6% 250 ml Monari Federzoni
9,15 zł 7,99 zł
szt.
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno 250 ml Fandler
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno 250 ml Fandler
47,99 zł 42,99 zł
szt.
Olej z ryżu 1 l Rizi
Olej z ryżu 1 l Rizi
30,99 zł 28,99 zł
szt.
Olej z ryżu 700 ml Suriny
Olej z ryżu 700 ml Suriny
27,99 zł 24,99 zł
szt.
Oliwa z oliwek Sansa 1 l Basso
Oliwa z oliwek Sansa 1 l Basso
26,25 zł 23,99 zł
szt.
Słodka przekąska - Baton migdałowy 40g, Jannis
Słodka przekąska - Baton migdałowy 40g, Jannis
3,50 zł 2,99 zł
szt.
Słodka przekąska - Baton sezamowy 30g, Jannis
Słodka przekąska - Baton sezamowy 30g, Jannis
1,65 zł 1,49 zł
szt.
Sos do spaghetti Aglio Olio e Peperoncino 190g Le Pepe
Sos do spaghetti Aglio Olio e Peperoncino 190g Le Pepe
13,20 zł 11,79 zł
szt.
Tuńczyk filety w zalewie 200g Di alba
Tuńczyk filety w zalewie 200g Di alba
15,75 zł 12,99 zł
szt.
Mus czekoladowy RED
Mus czekoladowy RED

Czekoladę mleczną RED połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko kokosowe (mocno schłodzone) ubij mikserem, dodaj (lekko wystudzoną) rozpuszczoną czekoladę RED, 2 łyżki kakao i (jak lubisz bardziej słodkie) 1 łyżkę cukru trzcinowego z MAURITIUSA.

czytaj całość »
Pizza pepperoni
Pizza pepperoni

Do 150ml letniej wody dodaj 25g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw na 10 min. Do wysokiej miski przesiej przez sito 250g mąki PIVETTI Pizza&Focaccia i wymieszaj z łyżeczką soli CUOR DI MARE. Wlej przygotowany wcześniej rozczyn i sukcesywnie zagniataj przez ok. 3-4 min. Pod koniec dodaj dwie łyżki oliwy BASSO EXTRA VERGIE. Tak przygotowaną masę przełóż na stolnicę i zagniataj przez ok 10 min. (jeżeli jest taka potrzeba podsyp lekko mąką). Przykryj ściereczką i odstaw na ok. godzinę do wyrośnięcia.

czytaj całość »
Pizza z anchois, oliwkami i kaparami
Pizza z anchois, oliwkami i kaparami

Do małego rondelka wlej 300ml przecieru pomidorowego DIVELLA PASSATA, dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, łyżeczkę soli morskiej CUOR DI MARE i cukru. Całość gotuj na małym ogniu, by sos lekko zgęstniał. Na koniec dodaj łyżeczkę suszonego oregano i bazylii. Do 150ml lepiej wody dodaj 25g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, wmieszaj do rozpuszczenia i odstaw na 10 min. Do wysokiej miski przesiej przez sito 250g mąki DIVELLA FARINA i wymieszaj z łyżeczką soli CUOR DI MARE.

czytaj całość »
Kurczak po toskańsku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kurczak po toskańsku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki i rozbij delikatnie tłuczkiem do mięsa, by były równej grubości. Dopraw solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i obtocz delikatnie w mące (odstaw na bok). Czerwoną cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj dość grubo, a suszone pomidory LE PEPE pokrój na duże kawałki. Na rozgrzaną patelnie wlej ok. 70ml oleju z ryżu BASSO i smaż kurczaka z obydwu stron aż się lekko zrumieni, zdejmij z patelni.

czytaj całość »
Zapiekanka z makaronem penne, pomidorami i fetą
Zapiekanka z makaronem penne, pomidorami i fetą

Makaron penne CORTICELLA wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj przez 10 minut i odcedź przez sito. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na oliwie BASSO EXTRA VERGINE, dożuć puszkę krojonych pomidorów METELLIANA. Doprowadź do wrzenia i dopraw solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.

czytaj całość »
Prażona ciecierzyca
Prażona ciecierzyca

Odcedź ciecierzycę METELLIANA z zalewy i przełóż do miseczki, dodaj oliwę BASSO EXTRA VERGINE, sól morską CUOR DI MARE, kurkumę i ostrą paprykę. 2. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170C i piecz przez 40 minut. (ciecierzyce zamieszaj podczas pieczenie co najmniej ze 3 razy).

czytaj całość »
Spaghetti z pastą z awokado
Spaghetti z pastą z awokado

Do osolonego wrzątku, wrzuć 200g spaghetti z kukurydzy SAM MILLS i gotuj przez 9 minut. Odcedź na sito. Orzechy nerkowca pokrój na większe kawałki i spraż na suchej patelni. Awokado obierz ze skóry, usuń pestkę i pokrój na drobne kawałki, czosnek drobno posiekaj. Na rozgrzaną patelnie wlej ok 30ml oliwy BASSO SANSA i podsmaż lekko czosnek. Dorzuć pokrojone awokado.

czytaj całość »
Spaghetti frutti di mare
Spaghetti frutti di mare

Makaron spaghetti CORTICELLA No.4 wrzuć do osolonej wrzącej wody i gotuj przez ok. 10 minut. Odcedź na sito. Na rozgrzaną patelnie wlej ok. 70ml oliwy z oliwek BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę. Następnie dorzuć pokrojone w plasterki 3-4 ząbki czosnku i gdy się lekko zarumienią dodaj (ODMROŻONE) owoce morza. Podsmaż chwile razem, aż woda odparuje. Dodaj łyżeczkę słodkiej papryki i wlej 690g przecieru pomidorowego METELLIANA. Gotuj wszystko razem, odparowując lekko zawartość.

czytaj całość »
Filet pstrąga w pikantnym sosie orzechowym
Filet pstrąga w pikantnym sosie orzechowym z migdałami

Oczyść rybę z łusek, umyj i pokrój na paski ok. 2cm, przypraw solą morska CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw na 30 minut do lodówki. W tym czasie zajmij się przygotowaniem sosu. W tym celu, cebulę, czosnek i papryczkę chili pokrój w drobną kosteczkę. Następnie podmaż na malej ilości oleju z ryżu BASSO. Dodaj 2 łyżki kremu orzechowego z kawałkami orzechów SOWELL. Podgrzej chwilę razem (by krem się rozpuścił) i dodaj 200ml śmietany 30%. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Całość gotuj na małym ogniu (mieszając od czasu do czasu) by składniki się wymieszały a sos lekko zgęstniał.

czytaj całość »

Nasze przepisy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium